Житомирські нардепи про підвищення собі зарплати: «Це дуже скидається на аферу і підставу»

Поділіться публікацією з іншими

14753198_1676083929370515_7445945959732139761_oВже кілька днів українське суспільство бурлить: в надзвичайно непростих умовах життя простих українців, ведення фактичної війни з окупантом, народні депутати наважилися підвищити собі зарплатню, практично, удвічі. Ці настрої суспільства підігріваються, здебільшого, так званими опозиційними політиками із “Батьківщини” та Радикальної партії Олега Ляшка та підконтрольними їм ЗМІ.
І Бердичів тут не виняток: підконтрольні “Батьківщині” ЗМІ та місцеві депутати не підберуть слів, аби висловити свій гнів на адресу парламентарів, які наважилися на такий “цинічний” крок.
Та цинізм ситуації не лише у цьому. Чомусь ніхто не говорить про те, що автором цієї горезвісної Постанови, якою депутати підвищили собі зарплатню, є народний депутат від …”Батьківщини” Іван Крулько. Це випливає зі змісту самого документа, оприлюдненого на офіційному сайті Верховної Ради України. При цьому, що показово, сам Крулько у подальшому не голосував за власну ж Постанову. Як і вся фракція “Батьківщини” у Верховній Раді. Виглядає, як своєрідна підстава парламентарів. Тим паче, що проект цієї Постанови був офіційно зареєстрований у Верховній Раді лише 20 жовтня, о 09.47 год. Тобто, за 13 хвилин до початку пленарного засідання парламенту… Чи мали депутати фізичну змогу хоча б бігло ознайомитися з текстом цієї Постанови (у якій — майже півтисячі пропозицій до проекту Державного бюджету на наступний рік), не кажучи вже про те, щоб досконало його вивчити, звірившись із проектом основного документа — проекту Держбюджету? Звісно, це не є виправданням для них, та все ж…
Нині частина депутатів вже готові виправляти допущену помилку і вимагають скасувати у цій Постанові пункт, яким підвищено зарплатню народним обранцям. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив народний депутат Володимир Арешонков, який підготував відповідний спільний законопроект із Олександром Ревегою. “Ще раз про фінансове забезпечення народних депутатів. Підготували з колегою Олександром Ревегою проект Постанови про внесення змін до проголосованої 20 жовтня Постанови, якою, як дехто стверджує “врегульовано” фінансове забезпечення нас – “слуг народу”. Ну ось уже дійшов до самоіронії. Не можу заспокоїтись після такої ініціативи, яку по – іншому, як неадекватною, назвати не можу. Сьогодні наші помічники практично весь день прочергували у відділі реєстрації законопроектів в очікуванні, що Глава парламенту Парубій підпише горезвісну Постанову, бо лише тоді по процедурі ми можемо зареєструвати свою, якою пропонуємо колегам внести зміни, скасувавши чинність пунктів 3 і 4. Покищо Парубій її не підписав. Але мені цікаво знати, чому Ляшко з вилами досі не пішов до Парубія, аби не допустити “знущання над простими людьми”, як він волав після ухвалення Постанови. Чому не оголосила голодування Савченко чи лідерка “Батьківщини” Тимошенко? Чому наче онімів Опозиційний блок? Три дні поговорили і тиша. Очевидно, вони будуть отримувати нову зарплату “з великою відразою” і цього досить, аби виправдатись перед людьми:”ми за це не голосували, це ВОНИ підняли собі зарплату!”, – зазначає Володимир Арешонков.
І додає: “А тепер безпосередньо щодо горезвісної Постанови. Я стверджую що велика частина депутатів дійсно в очі не бачила п. 3 та 4., якими регулюється фінансове забезпечення. Чому не бачила? Поясню, абсолютно не виправдовуючись за те, що я особисто своїм голосуванням за цю Постанову припустився не просто помилки. Це той факт моєї роботи в парламенті, за який не може бути виправдання. Я публічно зізнаюсь у не достатньо відповідальному підході до вивчення зазначеного документу, що був запропонований до голосування, бо не хочу бути негідником в очах суспільства. По процедурі розгляду ставляться на голосування включені до Таблиці пропозиції до проекту закону про Державний бюджет України.
Їх було понад 1000. Можете уявити собі обсяг цього документу? І от у цьому контексті я стверджую, що нас, нардепів, перетворили на статистів, бо на вивчення документів просто катастрофічно не вистачає часу. Порядок денний пленарного засідання на 20 жовтня 2016 року я особисто отримав на електронку: (20 жовтня, 01:00
Надсилаємо порядок денний засідання Верховної Ради України 20 жовтня 2016 року. станом на 01 год. 20.10.2016.) – це повідомлення в поштовій скриньці.
Регламент Верховної Ради України. Стаття 156. Підготовка проекту закону про Державний бюджет України на наступний рік до першого читання
П.5. Проект постанови Верховної Ради щодо висновків та пропозицій до проекту закону про Державний бюджет України на наступний рік, а також таблиця пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи надаються народним депутатам не пізніше ніж за два дні до розгляду Верховною Радою України. Підкреслюю :”не пізніше, ніж за 2 дні”…Зверніть увагу, коли була зареєстрована Постанова «Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік»: 20.10.2016 року. Тобто, і таблицю пропозицій, і Постанову депутати отримали безпосередньо перед голосуванням. Тобто, грубо порушено Регламент, і це відбувається систематично, я це стверджую, бо через це ми всі стаємо заручниками ситуації.
І наступне, що хочу сказати. Всі ми чули, як «обурюються» щодо підняття зарплати, чого вони нібито не хочуть, Юлія Володимирівна, Ляшко, опозиціонери, позафракційні. Але чому ніхто з них не лежав під трибуною, чому не оголошував про голодування та про інші радикальні речі? Перегляньте стенограму пленарного засідання 20 жовтня. Ніхто з них під час обговорення, безпосередньо перед голосуванням, ні слова не сказав про те, що є така ініціатива і що вони категорично проти того, що якісь “скотиняки” хочуть підвищення зарплат. А втім, серед авторів даної Постанови Василь Амельченко з Радикальної партії та Іван Крулько з «Батьківщини». Як же так? Представники цих політичних сил це ініціювали, а лідери проти? Таке може бути апріорі? Ні, звичайно ж. Але це просто невеличка аналітика стосовно того, що «чужими руками добре жар загрібати».
Ще раз стверджую, що як заступник голови Регламентного комітету внесу пропозицію про скасування даної ініціативи, як тільки Постанова набере чинності. Не уявляю, як взагалі вона могла з»явитись і як на це погодились урядовці, адже вони разом з профільним Бюджетним комітетом готували дану Постанову, а тепер В.Гройсман говорить «я не я, і хата не моя». Інше питання – підвищення зарплат має відбутись уже в цьому році. Як це можливо зробити, адже затверджений кошторис парламенту на поточний рік ніхто не змінював, а суб»єкти ініціативи мали б пояснити, де на це взяти асигнування. Натомість, все зробили тихо, шито–крито, що дуже скидається на аферу і підставу. Я такої дискредитації не потерплю14753965_1676084216037153_5188052582018125511_o 14633689_1676093196036255_3625042303825552071_o

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *