У Бердичеві планують зменшити підвищений тариф на воду

Підписатись

Likes usFollow us
« Квітень 2015 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Погода
Погода у Бердичеві

вологість:

тиск:

вітер:

Погода у Житомирі

вологість:

тиск:

вітер:

Ви тут: ГоловнаНовиниЕкономікаУ Бердичеві планують зменшити підвищений тариф на воду


У Бердичеві планують зменшити підвищений тариф на воду

Автор  Ярослав Вітбер Опубліковано в Економіка Вівторок, 28 квітня 2015 14:28
детские флеш игры.
онлайн игры для мальчиков

Вже з місяць у Бердичеві тільки й мови про підвищення тарифів на воду. Спочатку окремі місцеві ЗМІ повідомляли, що тариф має зрости більш ніж удвічі, потім цей розмір дещо зменшили. Яка ситуація із тарифами насправді, з’ясовували минулого тижня на черговому засіданні виконавчого комітету. 

Одразу зазначимо: міська влада не має жодного відношення до формування тарифів ні на послуги із водопостачання, ні на послуги із теплозабезпечення. Вже кілька років цими питаннями займається виключно відповідна національна комісія, котра затверджує тарифи на житлово-комунальні послуги і котра знаходиться у Києві. Про фактичну процедуру будь-якої зміни тарифів розповів начальник управління житлово-комунального господарства Олег Повійчук. 

“Згідно з процедурою, бердичівський водоканал звертається безпосередньо до Національної комісії, надає їй свої розрахунки із заявою встановленого зразка, з пакетом визначених документів. Бо до цього часу у законодавстві не було чіткого переліку документів, які подаються на висновок комісії. На даний час визначений повний перелік документів: якщо якийсь документ не поданий, то комісія відхиляє. Відповідно, результатом розгляду поданої заяви є Постанова Національної комісії, яку вона приймає на своєму відкритому засіданні, після того Постанова протягом п’яти робочих днів надсилається зацікавленому підприємству і воно, відповідно до цієї Постанови, зобов’язане впровадити тарифи, які прописані у Постанові. Фактично, по самій процедурі, міська влада не втручається у ці процеси: є підприємство, є Національна комісія, вони між собою мають ці стосунки”, - розповідає Олег Повійчук. 

Факт лишається фактом — Національна комісія, за зверненням бердичівського водоканалу, дійсно прийняла рішення про збільшення тарифу на водопостачання та водовідведення у Бердичеві. Йде мова про загальну ціну у 12,6 грн. за один кубічний метр води та стоків. 

Багато це чи мало: платити за воду у такому місті як Бердичів? Певно, що сума вийде значна. Розуміють це і у мерії? Міський голова, дізнавшись про затверджену Постанову про збільшення тарифів, одразу дав відповідні доручення директору водоканалу Миколі Ревуцькому вжити конкретних заходів, аби зменшити витрати підприємства. Це, відповідно, дасть змогу зменшити і тарифи на послуги водоканалу. 

Микола Ревуцький стверджує, що отримавши відповідні доручення із конкретним планом заходів, на підприємстві негайно почали їх втілювати. “На виконання доручення міського голови, ми кілька разів проаналізували, прорахували цю ситуацію і розробили цілий план заходів, який вже впроваджується, і маємо можливість дещо зменшити тариф. Для того, щоб комісія прийняла для розгляду зміну тарифу, ми повинні виконати ряд заходів, які дають можливість зменшити тариф на 5%. Тільки тоді комісія розглядає ці питання. Ми здійснили ряд заходів по економії електроенергії, що дає можливість зменшити тариф на 11 копійок; автоматизували станції підйому, що дасть можливість вивільнити людей і також скоротити споживання електроенергії; жорстка економія фонду заробітної плати: тільки те, що передбачено законом, ніяких додаткових витрат; скорочено сумісників посад і професій для того, щоб отримати економію по фонду оплати праці. Це для того, щоб зменшити тариф хоч на 5% і документи змогла прийняти Національна комісія”, - каже Микола Ревуцький. 

Але зменшення тарифу на 5% - це ніщо, - вважає міський голова Василь Мазур. Адже нині бердичівляни не настільки заможні, аби платити за новими розцінками. Крім того, збільшення тарифів ляже додатковим тягарем на міський бюджет, який також формується бердичівлянами і використовується на їх потреби. У мерії розуміють: без підвищення тарифів не обійтися — такі нині економічні реалії. Але він має бути зваженим, відповідати можливостям городян, - переконаний Василь Мазур. 

“Коли ми підняли питання про зміну тарифу, то треба враховувати всі моменти, перш за все - платоспроможність населення. У разі підвищення тарифу доведеться нести додаткові витрати і з міського бюджету: це — і освіта, і медицина, і це треба обов’язково враховувати. Тому ті доручення, які дали Миколі Ревуцькому, згідно них, ми маємо вийти гривень на десять, а не на 12,60. Тяжко всім, я розумію, що і Вам працювати у таких умовах, коли потрібно заплатити конкретні гроші за відповідні реагенти та матеріали. Але, скажіть, ми скільки у водоканал вклали коштів? Ми вклали з бюджету більше, ніж будь-яке інше місто в Україні. Фільтрувальна станція, заміна каналізаційно-насосної станції, станцій підйому і т.п. Краще знайти зараз додаткові кошти з бюджету розвитку для ще більшої економії витрат на водоканалі, ніж ставити населення у таку ситуацію, коли воно не зможе платити. Потрібно завжди шукати золоту середину. Тому ми маємо вийти, Миколо Гнатовичу, на десять гривень”, - дає чергове доручення директору водоканалу Василь Мазур. 

Отож, без підвищення не обійтися (це, певно, вже всі розуміють, хоч і не кожен погоджується). Але, як бачимо, буде воно не таким дошкульним, як планувалося спочатку. 

 

Читати 123 разів
ремонт своими руками.
как построить дом

Прокоментувати:

Нашi контакти

  • Адреса: 13312, вул.Героїв України,17, м.Бердичів
  • Тел: 0(4143) 4-28-90; 0(96) 300-21-51
  • Факс:  0(4143) 4-28-90
  • Email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  • Website:  https://berdichivnews.com.ua