Фото berdpo.info

Завершилася чергова сесія Бердичівської міської ради двома скандальними повідомленнями. Ще на початку розгляду питань порядку денного сесії, одним із рішень депутати надали матеріальну допомогу мамі загиблого в АТО три роки тому Сергія Сідлецького — Оксані Сідлецькій. Проголосували за нього, практично, одноголосно. Та, з’ясувалося, що цьому передували досить неприємні події, про які розповів депутат Василь Толочко. Виявилося, що за кілька днів до цього Оксані Василівні зателефонував голова фракції Патріотичної партії Станіслав Лужанський з єдиним запитанням: “Чи не буде їй, мамі загиблого за незалежність України сина, соромно перед іншими учасниками бойових дій отримувати матеріальну допомогу”. Навіщо був цей дзвінок і що таким чином хотів продемонструвати головний бердичівський патріот, але людські його якості стали очевидними.
Скандальну заяву зробила і секретар міської ради Юлія Лефтер. Вона повідомила, що до секретаріату ради надійшов протокол засідання бюджетної комісії за підписами головуючої на тому засідання голови міської організації Опозиційного блоку Наталії Онуфрієнко та того ж Станіслава Лужанського, який виконував обов’язки секретаря комісії. Детальне вивчення цього протоколу, який є офіційним документом, засвідчило, що він — сфальсифікований. З якою метою це було зроблено — ще встановлюватимуть уповноважені особи та органи. Але очевидно, що така фальсифікація була спрямована проти конкретної особи — депутата з фракції “Солідарність” Віталія Верещака. Справа у тому, що під час засідання бюджетної комісії при розгляді двох питань порядку денного у Віталія Верещака був очевидний конфлікт інтересів, про що він тоді публічно і заявив. У тому числі — не брав участі ні в обговоренні цього питання, ні у прийнятті рішень. Тим не менше, у протоколі про це — ні слова. Більше того, зазначено, що Віталій Верещак голосував “за” прийняття рішення на його користь.
До чого це може призвести? Як мінімум, до звинувачень у корупції, якої, насправді, у Віталія Верещака не було і близько. Отож, оцінку діям Наталії Онуфрієнко та Станіслава Лужанського ще дадуть фахівці. Втім, як гадається, і самі бердичівляни зроблять відповідні висновки стосовно того, кого насправді вони обрали і навіщо.