Голова Чуднівської організації Партії регіонів за часів, коли партією керував Микола Азаров, Максим Самчик вирішив вибиратися із політичного звалища.
Нагадаємо, фігурант кількох кримінальних проваджень, пов’язаних із земельними зловживаннями, Максим Самчик очолював Чуднівську районну державну адміністрацію у період Президентства Віктора Януковича. Та після закінчення Революції Гідності змушений був піти у відставку. Правда, вже за кілька місяців потому Максим Самчик заявив про претензії на посаду голови Бердичівської райдержадміністрації. Але швидко відмовився від цього наміру після того, як члени Бердичівської Самооборони поставили перед входом у приміщення РДА сміттєві баки і зарезервували там місце для Максима Самчика у випадку, якщо він тільки увійде у кабінет голови.
За півтора роки, восени 2015-го, екс-очільник регіоналів тріумфально повернувся у місцеву політику: він не лише став депутатом Бердичівської районної ради як перший номер списку Агарної партії України, але й, за активної підтримки місцевого осередку “Батьківщини”, був обраний головою цієї ради. Цієї підтримки Максим Самчик не втратив навіть тоді, коли лідер “біло-сердешних” Юлія Тимошенко публічно назвала Аграрну партію “всією земельною мафією України” під час свого візиту у Гришківці Бердичівського району навесні цього року.
Втім, це не допомогло Максиму Самчику: понад два місяці тому він разом із головою районної організації “Батьківщини” Оленою Рудик були відправлені у чергову відставку з посад голови та заступника голови районної ради.
І от — черговий реверанс. Якраз у день, коли у Києві під стінами Верховної Ради України розпочинався протестний мітинг, Максим Самчик вирішив нагадати українцям, хто є їх справжнім ”героєм” і “захисником” у боротьбі із бідністю. Колишній регіонал (чи дійсно колишній?) поширив на своїй сторінці у Фейсбуку пост Миколи Азарова з відеосюжетом про злі наміри МВФ поневолити Україну та боротьбу з цим азарівського Уряду.
Помилка з боку досвідченого політика чи все ж — Максим Самчик щось знає і вже готується до повернення свого покровителя?
До речі: пост і досі красується на сторінці Максима Самчика…