Бердичів збираються перейменувати. Вже готують відповідні документи

Поділіться публікацією з іншими

9938ac1a3634Проект рішення про проведення у Бердичеві громадського опитування та затвердження відповідного положення оприлюднено на офіційному порталі міста минулого тижня. Про що мають опитувати бердичівлян, у проекті рішення, поданого депутатом Станіславом Лужанським (Патріотична партія України), не зазначається, відсутня до нього і пояснювальна записка. Сам депутат також не коментує поданого ним проекту.
Втім, відповіді на питання: про що дізнаватимуться у бердичівлян, дає проект Положення про громадське опитування жителів м.Бердичів, доданий до рішення, котре планують винести на розгляд сесії міської ради. З його змісту випливає, що на громадське опитування винесуть питання про …перейменування Бердичева.
Зокрема, у частині першій статті 6 проекту Положення йдеться про те, що “Громадянам України, політичним партіям, громадським організаціям і рухам, трудовим колективам надається право безперешкодної агітації за певний варіант назви міста, що виноситься на громадське опитування”. На це вказує і стаття 8 проекту Положення, яка визначає порядок встановлення результатів опитування: “На підставі кількості опитувальних листків у скриньках комісія встановлює загальну кількість громадян, які брали участь у голосуванні; кількість громадян, які голосували за обрану ними назву міста; кількість опитувальних листків, визнаних недійсними… На підставі протоколів дільничних комісій з громадського опитування територіальна міська комісія з опитування визначає: – кількість громадян, які отримали опитувальні листки; – кількість громадян, які взяли участь у голосуванні;
кількість громадян, які підтримали один із запропонованих варіантів назви міста;…”.
Яку альтернативну назву Бердичева пропонує винести на громадське обговорення головний “патріот” міста Станіслав Лужанський, наразі невідомо.

Залишити коментар

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *